gAuto

În primăvara anului trecut aflam de la CEO-ul Poştei Române că există un oarecare interes din partea companiei pentru piaţa asigurărilor RCA, însă iată că la aproape un an distanţă, brokerul de asigurări al Poştei Române a intrat în faliment.

Reprezentanţii companiei poştale susţin că Poșta Română Broker de Asigurări (PRBA) a fost o societate înființată în anul 2013 de către Compania Națională ,,Poșta Română” S.A., având ca activitate principală ,,Activități ale agenților și brokerilor de asigurări”, iar din anul 2018, societatea nu a mai desfășurat niciun fel de activitate.

Ce mi se pare mie interesant este că Poșta Română Broker de Asigurări (PRBA) şi-a început activitatea în timp ce CEO-ul companiei era Alexandru Petrescu, actualul preşedinte ASF. Acesta spunea la acea vreme că “Vrem să ajungem cel mai mare broker de asigurare în următoarele 12 luni. Avem 12.000 de factori poștali care vor asigura distribuția polițelor.” Şi n-au ajuns !

În perioada 2014 – 2018 Poșta Română Broker de Asigurări (PRBA) a avut pierderi de peste 4 milioane lei, astfel că Consiliul de Administrație al Poștei Române a decis deschiderea procedurii de insolvenţă pentru un alt proiect eşuat.

De menţionat că procedura de faliment a brokerului de asigurări nu va afecta în niciun fel Poşta Română şi angajaţii săi.

Surse: profit.ro, posta-romana.ro