Diverse

În cursul zilei de astăzi, 04.06.2021, începând cu ora 10:00 s-a dat startul celei de-a doua etape din programul Rabla pentru electrocasnice ediţia 2021. În această etapă cei interesaţi au putut solicita voucher pentru:

  • televizoare cu minim clasa de energie E – 400 lei;
  • laptopuri – 500 lei;
  • tablete – 300 lei.

Bugetul de 30 milioane lei alocat acestei etape a fost epuizat în doar 35 de minute. Aplicaţia a mers foarte bine, voucherele s-au generat fără probleme (vorbesc din experienţa mea şi a altor colegi de muncă), iar activarea acestora va avea loc luni, 07.06.2021, după parcurgerea etapelor interne de avizare ale AFM-ului.

Foarte important de menţionat este că pentru laptopuri şi tablete nu puteţi da la schimb laptopuri sau tablete vechi. Pentru acestea puteţi da la schimb sisteme desktop vechi (monitor, tastatură, unitate centrală) sau alte electrocasnice vechi în genul celor prinse în program (aspirator, televizor, aparat de aer condiţionat, frigider etc.).

În cazul televizoarelor lucrurile sunt mai simple: puteţi da la schimb un televizor vechi. În cazul acestor produse există o altă mare problemă: nu prea avem ce alege. Am detaliat în acest articol situaţia. În oferta Altex actuală pe stoc mai sunt vreo 5-6 modele compatibile. Din ce am înţeles majoritatea voucherelor generate în etapa de azi au fost pentru televizoare. Să vedeţi câte plângeri vor fi făcute prin magazine când oamenii vor vedea că nu prea au ce cumpăra.