gAuto

Senatul a votat ieri un proiect legislativ menit să majoreze bugetele alocate programelor Rabla pentru autovehicule şi electrocasnice. Dacă acest proiect de lege va trece şi de Camera Deputaţilor, Guvernul va trebui să transfere 780 milioane lei din Fondul de rezervă pentru a suplimenta actualele bugete.

Bugetul pentru programul Rabla Clasic ar urma să se dubleze până la suma de 910 milioane lei, în timp ce bugetul pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate ar urma să fie majorat la 300 milioane lei. Există şi o modificare în cadrul programului Rabla Plus dedicat instituţiilor publice ce doresc să achiziţioneze vechicule de transport rutier nepoluante, bugetul acestora urmând a fi mărit la 200 milioane lei (dacă suma nu va fi utilizată complet de instituţiile publice, diferenţa va putea fi accesată de persoane fizice).

Voucherele, ecotichetele sau primele de casare rămân aceleaşi, cu menţiunea că acest proiect legislativ include suplimentar o primă de preferinţă în valoare de 1000 lei pentru persoanele care aleg să achiziţioneze un autoturism fabricat în România.

Dacă programele Rabla Clasic şi Rabla Plus sunt în desfăşurare, programul Rabla pentru electrocasnice pe 2020 va începe cândva în această toamnă.

Sursa: profit.ro