Retelistica

Și aici este vorba de un pont primit de la un cititor al site-ului nostru, iar poziționarea sub tag-ul Bursa zvonurilor ar trebui să spună multe. 

Gabriel folosește un LG G4 H815 și a descoperit că în Pitești beneficiază de 4G-ul Digi Mobil pe banda de 2100 MHz. Pe această frecvență, RCS-RDS oferă serviciile 3G, dar tehnologia 4G poate fi adusă și în această bandă.

LG G4 în nicio configurație nu are 4G pe 2600 MHz în banda 38. LG G4 dual-sim în varianta H818N are și conectivitate în TDD-LTE-ul oferit de Digi Mobil, H815 nu are 4G pe 2600 MHz în banda 38. 

Aș spune că este o mișcare interesantă. Banda 3G de 2100 MHz a intrat în portofoliul RCS-RDS în urma unei licitații câștigată în 2006. Pe 2600 MHz au nevoie de foarte multe antene ca să acopere întreg teritoriul național, iar mutarea pe 2100 MHz ar fi o soluție. Nu știu ce părere ar avea ANCOM și concurența directă ce nu cred că s-ar mulțumi cu ideea că RCS-RDS joacă cumva la limită.

4G-Digi-Mobil-2100-MHz

Mai multe detalii din momentul în care aflăm informații noi. Nu uitați că suntem în secțiunea: Bursa zvonurilor. Sunt multe scenarii pe care nu le-am luat în calcul. Spre exemplu, testarea benzii de 2100 MHz în urma unui parteneriat încheiat cu Vodafone, Orange sau Telekom pe serviciile 4G etc.

Galerie de screenshots primită de la Gabriel – intrarea pe Autostrada A1 de la Pitești spre București. 

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.