GALAXY A9 a fost primul smartphone cu 4 senzori în dreptul camerei principale, iar GALAXY A72 va fi primul Samsung cu 5 senzori. Titlul de primul a fost furat de către Nokia 9 PureView.

GALAXY A72 ar veni cu:

  • 64 Megapixeli – senzor wide și camera principală;
  • 12 Megapixeli de tip ultrawide;
  • 8 Megapixeli de tip tele cu zoom 3x;
  • 5 Megapixeli de tip macro;
  • 5 Megapixeli pentru adâncimea de câmp.

Senzorul de 8 Megapixeli cu zoom 3x a fost preluat de pe GALAXY S20 FE. A mai fost un zvon cum că GALAXY A72 va fi primul smartphone din seria cu OIS / stabilizare optică de imagine. Camera frontală ar fi de 32 Megapixeli, nu avem nebunia de senzori din partea spate (deși cred că un senzor ultrawide pentru a prinde un grup de prieteni s-ar preta).

Nokia 9 PureView a arătat că nu contează numărul de senzori ci software-ul, iar HMD Global nu a fost capabil să livreze un adevărat camera phone. Nu știu dacă au reușit în timp să actualizeze firmware-ul.

Sursa: GSMarena.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.