Este un articol încadrat în categoria bursa zvonurilor și trebuie tratat cu o doză de scepticism. Informația a apărut pentru prima dată pe ZF.ro.

Renault ar fi în discuții cu Geely spre a vinde pachetul majoritar de acțiuni din divizia de motoare termice a Renault, divizie ce include și fabrica de motoare și transmisii de la Mioveni. Înțeleg că ar fi necesar și acordul Nissan în această tranzacție (motorul de 1 litru este fabricat în țara noastră).

Este cunoscut planul Renault în a-și împărți activitatea în două entități:

  • divizie dedicată automobilelor electrice;
  • divizie separată pentru mașini termice și hibrid.

Informația cum că s-ar pregăti deja să vând un pachet majoritar de acțiuni din divizia convențională către Geely arată planurile Renault de a ieși în viitor din business-ul de automobile cu propulsie termică și hibrid. Cel puțin așa înțeleg strategia companiei franceze.

Geely s-a implicat de o bună perioadă de timp în activitățile auto desfășurate în Europa:

2010 – a cumpărat Volvo de la Ford;

2017 – a achiziționat 51% din acțiunile Lotus;

2018 – a ajuns să dețină 9.7% din acțiunile Daimler AG (Mercedes-Benz și Smart);

Sursa: ZF.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.