Accesorii inteligente

Informația trebuie tratată cu o doză de scepticism, deși discutăm de o sursă cu credibilitate – digitimes. Doza de scepticism vine din faptul că până acum Qualcomm nu a lăsat să se întrevadă disponibilitatea spre a lansa dispozitive sub brand propriu.

Mi se pare o mișcare riscantă să treci din poziția de furnizor de hardware către alte companii și dupa aceea să te transformi și în competitor pe o nișă. Presupun că compania americană și-a făcut toate calculele și probabil își dorește să aducă un plus în segmentul respectiv.

Alt aspect inedit, au ales Asustek în poziția de partener. Mai pe înțeles, ASUS va fi producătorul brandului de smartphone-uri de gaming Qualcomm. Adevărul este că un partener mai bun nici că puteau să găsească. Seria ROG Phone mi se pare a fi cea mai bine accesorizată și concepută în această nișă a smartphone-urilor concepute pentru performanțe susținute în jocurile Android cu grafică complexă.

Lansarea ar urma să aibă loc într-un eveniment tradițional al Qualcomm, la început de decembrie. Ar veni la pachet cu noul chipset – Qualcomm Snapdragon 875. Presupun că vor să aducă un boost în această direcție, sunt cumva nemulțumiți de produsele disponibile în piață și alături de asistența ASUS vor să livreze un dispozitiv care să impresioneze prin performanțele oferite etc.

Observați că se vorbește de un brand și nu de un singur model, mai degrabă de o suită de modele pe sectorul gaming. Adevărul este că era ceva monotonie în piață și un jucător în genul Qualcomm nu face asta, doar ca să bifeze că a mai încercat o nouă metodă de a face business.

Sursa: Digitimes.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.