Smartphone

Samsung lucrează deja la noile generaţii de smartphone-uri şi chiar dacă mai sunt luni bune până la prezentarea acestora, informaţiile la rubrica „bursa zvonurilor” continuă să apară, iar unele sunt cu adevărat importante (desigur, dacă ajung ulterior a fi confirmate şi oficial).

Cel mai nou astfel de zvon este acela că producătorul sud-coreean şi-ar fi reorganizat strategia de utilizare a procesoarelor pentru 2025 astfel:

  • seria Galaxy Z va folosi exclusiv procesoare Qualcomm;
  • seria Galaxy S va folosi exclusiv procesoare Exynos;
  • seria Galaxy va folosi un mixt între procesoare Exynos şi MediaTek.

Dacă şi doar dacă acest zvon se va concretiza, ar însemna că viitoarea serie Samsung Galaxy S25 va fi lansată doar cu procesor Exynos (posibil Exynos 2500).

Acum nu ştiu dacă această veste este una bună sau nu, poate viitoarele procesoare Exynos vor fi chiar bine optimizate, însă un alt aspect merită evidenţiat în toată această problemă. Din ce văd, Qualcomm începe să piardă din ce în ce mai mult teren, iar de data aceasta nu vorbim de producători chinezi, ci chiar de unul dintre partenerii săi cheie. Conform zvonului de mai sus, Qualcomm ar putea deveni cantitate neglijabilă în strategia Samsung, vânzările de pliabile fiind încă foarte reduse.

Care să fie cauzele îndepărtării companiei americane ? Preţurile (există nişte informaţii în piaţă care susţin că cei de la Qualcomm practică nişte preţuri nejustificat de mari) ?

Sursa: gsmarena.com