Diverse

BlackBerry nu mai este pe val, nici măcar nu-și mai permit să lanseze telefoane noi. Este clar că în viitorul apropiat vom vedea o achiziție, vor intra sub umbrela unui jucător mai mare. 

Lista companiilor interesate de achiziția companiei canadiene: Microsoft, Huawei, Lenovo și, aici ar trebui trei puncte de suspensie, Xiaomi.

Microsoft ar fi cu un pas în față. Au acordul acționarilor în acest proces, cele mai multe miliarde de dolari prin conturi și avantajul de a fi o companie americană ca și BlackBerry.

Celelalte trei provin din China, iar cum BlackBerry gestionează multe date sensibile la scară globală nu cred că le-ar conveni americanilor ca un jucător de această talie să intre în portofoliul unui competitor din China (statul chinez se află de multe ori în spatele lor, spre exemplu, fondatorul Huawei a fost inginer în Armata de Eliberare a Poporului).

Xiaomi prin achiziția BlackBerry ar primi un capital de imagine și un debușeu către piețele din America de Nord și Europa. Microsoft cred că se orientează spre portofoliul de patente și serviciile software, pe partea de hardware, de producție telefoane au deja fabricile și know-how-ul Nokia.

Sursa: DigiTimes.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.