gEV

Cadillac se pregăteşte să intre în producţia de serie cu modelul Cadillac Escalade IQ, primele unităţi urmând a fi livrate clienţilor în prima parte a anului viitor.

Până atunci însă, compania americană a făcut un tur de forţă cu prezentarea acestui SUV de lux, iar cifrele acestui gigant sunt impresionante (acum nu ştiu neapărat dacă de bine):

  • este cel mai mare şi mai greu din gama sa (maşina are aproape 5.7 metri lungime, 1.93 metri înălţime, 2.93 metri lăţime cu tot cu oglinzi şi cântăreşte peste 4 tone);
  • bateria cântăreşte peste 1.3 tone (există pe piaţă numeroase maşini care cântăresc 1.3 tone în total) şi oferă o autonomie de până la 640 de kilometri.

Chiar dacă acest Cadillac Escalade IQ este dedicat pieţei americane, dacă cineva ar dori să îl aducă în Europa / România, i-ar trebui permis categoria C pentru a-l conduce (după cum proabil ştiţi, permisul categoria B este limitat la o greutate maximă de 3.5 tone).

Cadillac Escalade IQ este un uriaş axat pe opulenţă, pe lux, însă în acelaşi timp prezintă limitele actuale ale maşinilor electrice. Acest SUV poate reprezenta un risc atât în cazul unui accident, cât şi pentru uzura generală a drumurilor.

Cum vi se pare acest Cadillac Escalade IQ ? Vă las mai jos un filmuleţ de prezentare făcut de către cei de la Top Gear.

Sursa: youtube.com