Call of Duty: Mobile a fost lansat pe Android și iOS, pe 1 octombrie 2019. În 265 de zile a strâns 250 de milioane de descărcări. A depășit PUBG și Fortnite ce au strâns valori mai modeste în aceeași perioadă de timp.

Call of Duty: Mobile – peste 250 milioane descărcări în 265 zile;

PUBG Mobile – 236 milioane;

Fortnite – 78 milioane (asta și pentru că la debut a fost lansat doar pe iOS).

Este un joc popular în SUA (18% din totalul de descărcări, 45 de milioane de downloads). Alte tări în care este descărcat în mod preponderent: India și Brazilia.

De fapt, alt anunț este cu adevărat important. Call of Duty: Mobile ar fi jocul cu cele mai mari câștiguri din secțiunea Battle Royale.

Ar fi strâns 327 milioane dolari în 265 zile (cu 78% peste PUBG Mobile în aceeași perioadă de 265 zile, 83% peste Fortnite). Luna de debuta a fost cea mai bună – 53 milioane dolari. SUA a generat 134 milioane dolari din cei 327 milioane dolari, Japonia și Brazilia pe pozițiile a doua și a treia.

Ar fi fost interesant dacă ni se prezenta statistica cu veniturile și descărcările generate în comparație cu PUBG și Fortnite în perioada de la 1 septembrie până în prezent. Ar fi avut un plus de relevanță.

Ca o notă personală, am fost jucător ocazional de PUBG pe smartphone. Timpul nu-mi mai permite nicio sesiune. Care este favoritul vostru între cele 3 jocuri de tip Battle Royale?

Sursa: VentureBeat.com

Categorii: jocuri-aplicatii

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.