Retelistica

Pe lângă VoLTE, Digi Mobil a promis din vara lui 2017 – VoWiFi. Doar că ei nu au reușit să implementeze tehnologia până la capăt. Sunt câteva elemente tehnice ce cred că nu au reușit să le pună la capăt. De aici și existența unui VoWiFi cu restricții, nu în genul a ceea ce aduce Orange. 

În comunicatul cu telefoanele Allview ce suportă VoLTE au fost oferite informații concrete legate și de VoWiFi.

Când debutează VoWiFi?

Ianuarie 2018.

Care sunt limitările?

Cel ce inițiază apelul trebuie să fie abonat al internetului fix de la RCS-RDS – Digi Net Fiberlink sau să fie în aria de acoperire a rețelei naționale de hotspot-uri Digi Wi-Fi.

Serviciul urmează a fi introdus pe toate abonamentele din portofoliu.

Primele telefoane mobile cu VoWiFi – Allview P4 Pro, Allview P7 Pro, Allview X4 Soul Infinity L, S și Z, Allview X3 Soul Style și Allview P7 Lite și P9 Life.

Presupun că și alte modele vor suporta această nouă funcție din rețeaua Digi Mobil.

De ce este util VoWiFi?

Este util pentru cei ce stau în locuințe în care semnalul pe telefonia mobilă nu este la cote foarte bune. Apelul se efectuează prin rețeaua Wi-Fi.

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.