A trecut ceva timp de când Huawei a anunțat planurile sale legate de un sistem de operare – HarmonyOS. Între timp, după aproape 2 ani de zile avem și lansarea oficială.

Va fi efectuată la nivel internațional printr-un live streaming pe 2 iunie. Vom uploada pe aici și linkul dedicat.

Evit să trag concluzii, până nu descopăr despre ce este vorba. Era promis un sistem de operare distinct pentru telefoane mobile etc, iar HarmonyOS este mai degrabă un skin de Android (vor fi evidențiate și mai puternic HMS-ul și AppGallery).

Înainte să începem cu criticile să vedem ce a pregătit Huawei pentru 2 iunie. Sunt curios dacă acest software va fi dus și către alte companii din China (Xiaomi, OPPO etc).

Alături de HarmonyOS vor fi prezentate și alte dispozitive, iar din imaginea primită aș spune că avem un…, monitor. Știu că Huawei urmează să aducă și smart TV-uri din această vară, mă refer la nivel național.

Categorii: software

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.