Trăim într-o bulă dată de către AI. Orice companie visează să implementeze AI și lumea să fie dată pe spate, iar redevențele lunare sub formă de abonament să fie în număr din ce în ce mai mare.

Folosesc Adobe Express de câțiva ani de zile. Aș vrea să fiu așa creativ și să folosesc toate funcțiile de pe acolo, dar 99% mă bazam pe un feature, o anumită funcție.

Puteai să alegi câteva imagini și să le urci pe Adobe Express, iar prin funcția Photo Collage le aranja singur astfel încât tu trebuia să setezi inițial un singur lucru – dimensiunea, formatul pe care programul să-l aplice.

Era cât se poate de simplu, funcționa și  îl foloseam spre a genera imagini recomandate pentru articolele de genul: TOP 5, 5 gadgets etc.

M-am trezit că prin august am fost trecut automat la new.express.adobe.com, o iterație și mai bună etc. Sunt zeci și zeci de clipuri pe YouTube ce laudă noile opțiuni. Eu am căutat înfrigurat photo collage ca să văd că…, această funcție nu mai este.

M-am gândit că este o opțiune ce a fost scoasă pentru că nimeni nu mai folosește, m-am și simțit așa de modă veche. Am intrat în secțiunea Forum și ce să vezi, nu sunt chiar singurul în lumea asta. Acolo poți să vezi ce funcții ar fi dorite și să votezi. Am ales pentru Photo Collage și nu știu cum, dar primesc mailuri cu fiecare comentariu nou pe thread-ul respectiv.

În fiecare zi sunt zeci și zeci de comentarii, ideea în sine este pe locul 2 între cele mai dorite. De 3 luni și jumătate, Adobe spune că vine cu o soluție.

Am încercat să găsesc soluții, iar de câteva săptămâni mi-am anulat abonamentul la Adobe Express și folosesc Canva. Nu se compară cu Photo Collage-ul de pe vechiul Adobe, dar cumva o scot la capăt.

Mi se pare trist că o companie ce angajează printre cei mai buni dezvoltatori din lume, nu este capabilă să rezolve implementarea unei funcții pe care și așa o aveau deja. Mai și răspund pe secțiunea respectivă că lucrează la o funcție nouă, cât de șmecher este noul Adobe Express cu Grids ce este o porcărie (nu doar eu sunt de această opinie). Și culmea mai discută despre faptul că ar concepe o soluție de moment etc. Adică una peste alta, caută subterfugii fără a rezolva ceea ce mii de abonați își doresc.

Repet, discutăm despre Adobe și nu despre o companie cu 5 – 10 dezvoltatori ce a apărut de câteva luni. Până și ei cred că ar fi capabili să o scoată la capăt mai repede. Cred că birocrația din Adobe și lasăm să te las este la rang de artă pe acolo. De aia mi se pare că Elon Musk are meritele sale. Ar fi pus biciul pe ei în sens figurat, iar dacă nu implementau în timpul dat și-ar fi găsit de lucru prin alte părți.

Categorii: opinie
Tag-uri: Adobe

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.