Foto si Video

A ajuns la test și o minionă imprimantă foto – Canon Selphy CP800. Este gadget-ul perfect dacă vrei să-ți scoți fotografiile acasă fără a investi o sumă prea mare. Dimensiunile sale o fac ușor de transportat și depozitat.

Începem prin detaliile sale tehnice:

Imprimantă
Detalii tehnice
Canon Selphy CP800
Ecran LCD rabatabil de 2.5 inch – 6.2 cm
Rezoluție maximă 300 x 300 dpi
Culori 3 cerneluri colorate cu strat protectir, 256 de niveluri de culoare
Longevitate Fotografiile durează 100 de ani
Greutate 940 grame fără cartuș de cerneală și casetă de hârtie
Durată maximă pentru imprimarea unei fotografii 47 de secunde
Conectivitate USB 2.0, bluetooth, toate tipurile carduri de memorie de la SD la MMC
Consum energetic 4 W în stand-by și 60 W în imprimare

Design

Când vezi cutia lui Selphy CP800 ai impresia că este un produs generos dimensionat, dar când deschizi rămâi uimit cât de compactă este această mini-imprimantă foto. Încărcătorul său pe alb este cât jumătate din imprimantă. Cântărește în jur de 1 kg. Vine îmbrăcată într-un plastic negru, iar pe lateral aduce o suprafață lucioasă care adună amprentele și praful. Integrează un display LCD de 2.5 inch, fără touch. Opțional se poate accesoriza cu acumulator și devine autonomă din punct de vedere energetic pentru aproximativ 35 de fotografii.

Nu știu cât de mult contează designul la un astfel de gadget. Este prima mini-imprimantă pe care o primesc pentru un review. Ideea ar fi că arată ok, nu-i un kitsch și dă bine pe orice birou. Mi se pare ustensila perfectă pentru un împătimit al fotografiilor pe hârtie specială și mai ales a unuia care nu dorește o imprimantă de dimensiuni generoase cu cartuș foto special care fie vorbă între noi costă destul de mult.

Interfață și utilizare

Pornește repede. Afișează o interfață simplă și intuitivă. Sunt câteva opțiuni prin intermediul cărora poți edita fotografia și să previzualizezi direct pe display-ul de 2.5 inch (6.2 cm). Navigarea printre fotografiile de pe un stick se face cu un mic lag între ele. Operația de printare poate dura până la maxim 47 de secunde. Am cronometrat-o și la o fotografie pe suprafața maximă de imprimare a scos sub 40 de secunde. Aplică trei straturi fotografiei: primul pe galben, al doilea pe roșu și la al treilea ai deja idee cum va arăta poza. Îi mai adaugă un strat care presupun că este de protecție. M-a uimit cu durata de viață a unei poze imprimantă cu Selphy CP800 – 100 de ani. Trebuie să testez acest aspect. Glumesc. Este suficient pentru oricare dintre voi.

Vine cu un slot special pentru hârtie. Îl dispuneți în legătură cu imprimanta. Dacă scoateți mai multe imagini să fiți atenți ca să îndepărtați fotografia scoasă că altfel va fi nevoie să-i dați restart pentru că fotografia ce urmează a fi imprimantă se va bloca neavând pe unde să treacă de fotografia gata făcută.

Puteți achiziționa un pachet cu toner și 108 coli la 149 lei. Nu am aflat câte fotografii imprimă un toner. Am avut 15 coli de hârtie. Normal că le-am utilizat pe toate.

Conectivitate

Exhaustivă din acest punct de vedere. Cred că m-am pripit. Îi lipsește conexiunea Wi-Fi. Să printezi over-the-air, dar punctează prin bluetooth, USB 2.0, o multitudine de carduri acceptate: Compact Flash, Memory Stick, Memory Stick Pro, Memory Stick PRO Duo, Memory Stick DUO, Microdrive, MMC, MMCplus, HC MMC Plus, SD, SDHC, SDXC, miniSD, miniSDHC, microSD, microSDHC, RS-MMC, MMCmobile, MMCmicro, Memory Stick micro, xD-Picture Card.

Se poate conecta la un calculator printr-un cablu clasic pentru imprimante. Am preferat să-mi fac un folder pe un stick și să imprim direct fără să mai conectez un cablu la pc. Ar fi fost perfect dacă dispunea de un receptor Wi-Fi.

Concluzii

Canon Selphy CP800 este un mini-imprimantă foto care se apropie de perfecțiune pe nișa sa. Pur și simplu nu am ce să-i reproșez. Vedeți mai jos care-i sunt punctele forte și punctele slabe.

Puncte forte:

– dimensiunile compacte;
– interfața simplă și intuitivă;
– conectivitatea extinsă;
– preț mic.

Puncte slabe:

– lipsa unui receptor Wi-Fi.

O găsiți la eMAG împreună cu aparatul foto Canon PowerShot A2200 la 499 lei.

Și un mic clip video care este în procesare pe YouTube: