Foto si Video

A fost lansarea unei imprimante de tip multifuncțional cu o caracteristică aparte – HP LaserJet TopShot Pro M275 ce încorporează și un scaner 3D. HP încearcă prin acest multifuncțional să anticipeze nevoile consumatorilor oferindu-le un produs aparte.

Scanerul 3D se bazează pe un braț mobil cu  o cameră foto amplasată pe el. Se face o fotografie tridimensională ce apoi este imprimată. Vă dați seama că acest produse se adresează unei anumite nișe și nu este văzut ca un produs de masă. Merge a fi utlizat de către IMM sau mici întreprinzători ce au nevoie de imagini ale unor obiecte la o calitate bună într-un timp rapid și ulterior să le folosească pe net. 

Merg a fi scanate 3D o gamă largă de obiecte: bijuterii, jucării, prăjituri, obiecte decorative, componente electronice. Am văzut ieri cum era scanată o jucărie de pluș, un aparat foto sau o pagină A4 clasică. Rezultatele impresionează. Este evident că un profesionist cu un aparat foto de tip DSLR obține rezultate mai bune, dar ei nu se încadrează în nișa țintită de către LaserJet TopShot Pro M275. Mă gândesc dacă va merge să fac pozele pentru un review cu mulțifuncționalul HP. Ar merge câteva imagini direct cu M275 și mai ales la un telefon mobil.

Se oferă accesul la o gamă de aplicații online prin intermediu cărora pot posta, trimite sau imprima documente de pe internet fără a mai fi nevoie de conexiunea la un computer. Se poate seta imprimanta ca materialele procesate de ea să meargă direct online către contul de Google Docs. O altă opțiune este legată de scanarea unor cărți de vizită și includerea automată a informațiilor în bazele de date ale companiei. Prețul recomandat este de 399 euro. Rezultă că HP LaserJet TopShot M275 va costa sub 1.500 de lei.

Câteva date tehnice:

– conectivitate asigurată de 1 port USB 2.0, FastEthernet 10/100Base-TX, Wi-Fi b/g/n;

– viteză de imprimare alb/negru de 16 ppm;

– viteză de imprimare color de 4 ppm;

– volum de lucru lunar de până la 20.000 de pagini;

– volum de pagini lunar recomadat ajunge până la 250 – 950 pagini;

– tavă de intrare cu 150 de coli;

– calitate imprimare alb-negru de 600×600 dpi;

– ecran senzitiv CGD cu afișaj color cu o diagonală de 8.89 cm.