Mark Zuckerberg își dorește să ne conectăm în VR prin metaverse, iar Apple are o altă abordare și mizează pe AR. Primul headset AR al companiei americane urmează a fi lansat în 2022, iar zvonurile circulă de o bună perioadă de timp.

Ming-Chi Kuo a primit titlul de “The Most Accurate Apple Analyst in the World” (cel mai excact analist Apple din lume – de fapt, este un zvonac cu reputație solidă). Acum a dat mai multe informații cu privire la headsetul AR pe care compania americană se pregătește să-l lanseze comercial.

➡️ lansare în ultimul trimestru din 2022;

➡️ încorporează un procesor ce oferă performanțe similare lui Apple M1 adus pe MacBook Air și MacBook Pro 13;

➡️ un alt procesor se ocupă de procesarea datelor transmise de la senzori încorporați;

➡️ headsetul funcționează de unul singur fără a avea nevoie de iPhone sau Mac;

➡️ încorporează două ecrane micro OLED 4K de la Sony și va combina elemente din realitate cu elemente vizuale virtuale.

Planul Apple în opinia lui Ming-Chi Kuo ar fi să deschisă o nouă nișă, iar în 10 ani să se ajungă ca headseturile AR să înlocuiască smartphone-urile. Vă dați seama că headsetul VR din 2022 va fi un deschizător de drumuri, iar dacă Appe își canalizează R&D-ul în această direcție s-ar putea să vedem dispozitive din ce în ce mai compacte, mai capabile etc astfel încât dezideratul amintit să fie fezabil.

În 2014 m-am jucat pentru trei zile cu Google Glass.

Sursa: Lilliputing.com

Tag-uri: appleAR

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.