Telefoane Mobile

Oppo România a încercat să afle cât sunt dispuşi românii să plătească pe un smartphone nou şi ce anume îi atrage la un astfel de device.

Compania a realizat astfel un mic studiu, unul la care au răspuns 781 de respondenți, dintre care 61% bărbați și 39% femei, preponderent din mediul urban – în proporție de 77%, restul de 23% locuind în mediu rural și cu un nivel de educație mediu-superior. Dintre aceștia, peste 62% au admis că au auzit de brandul Oppo.

Conform acestui studiu 31% dintre români sunt dispuşi să aloce între 1000 şi 1500 lei pentru achiziţia unui telefon inteligent, în timp ce 25% ar putea scoate din buzunar mai mult de 2000 lei.

Există şi o serie de caracteristici la care se uită românii, camera foto-video fiind în topul preferinţelor (62%). Urmează autonomia, timpul de încărcare al bateriei, memoria, spaţiul de stocare, brandul, raportul preţ-calitate şi cadourile oferite la achiziţie.

Cam astea sunt toate informaţiile pe care le-am primit. Nu ştiu de ce, dar am impresia că acest studiu a fost făcut pe repede înainte (sau cel puţin informaţiile trimise sunt prea puţine față de așteptările mele). De exemplu, nu ştim câţi bani ar da pe un smartphone restul de 44% dintre români. Câteva grafice mai detaliate s-ar fi dovedit de ajutor. 🤔

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.