Accesorii inteligente

Mai sunt câteva zile până la marele eveniment Samsung din 10 iulie. Deşi vor fi lansate multe device-uri noi şi interesante (pliabile, tablete, ceasuri, căşti etc.), vedeta acelei zile va fi cu siguranţă mult aşteptatul şi mult mediatizatul inel inteligent Samsung Galaxy Ring.

Ineditul device va fi disponibil în Europa încă din primele zile de după lansare, în 9 mărimi (de la 5 la 13) şi în 3 variante de culoare (negru, auriu şi argintiu).

Informaţia lipsă pentru a definitiva puzzle-ul era cea legată de preţ. Se pare că Samsung Galaxy Ring va putea fi achiziţionat în Europa la un preţ recomandat de 449 euro. Pentru România estimez un preţ recomandat de 2199 lei şi sunt curios dacă la acest cost va exista şi vreo campanie promoţională în etapa de precomandă.

Mai există de asemenea câteva semne de întrebare legate de acel abonament lunar despre care am scris într-un articol anterior, despre ce va aduce acesta în plus utilizatorilor şi cât va costa.

Cât despre funcţii, am scris deja că inelul va prelua mai toate caracteristicile unui smartwatch Samsung:

  • va putea măsura pulsul şi gradul de oxigenare a sângelui;
  • va putea monitoriza activităţile fizice şi calitatea somnului;
  • va putea monitoriza nivelul de stres al utilizatorului;
  • va putea măsura temperatura la nivelul pielii;
  • va putea monitoriza ciclul menstrual la femei;
  • va putea detecta sforăitul din timpul somnului (în acest caz telefonul va trebui să fie în aceeaşi încăpere, deoarece Samsung Galaxy Ring nu are microfon încorporat).

Samsung Galaxy Ring va avea o autonomie cuprinsă între 5 şi 9 zile, în funcţie de dimensiuni şi de modul în care este folosit.

Sursa: dealabs.com