Retelistica

RCS-RDS a trimis un comunicat de PR în care specifică acoperirea la care s-a ajuns în 3G și 4G pentru capitala țării și județul Ilfov. 

Digi Mobil 3G – 98% din București și județul Ilfov la nivel de semnal exterior în benzile de 900 și 2100 MHz;

Digi Mobil 4G – 89% în București, 30% în județul Ilfov, tot la nivel de semnal exterior. 

Un alt aspect important, în București și județul Ilfov nu mai funcționează roamingul național cu Vodafone și fiecare utilizator trebuie să seteze căutarea rețelei 3G în mod automat.

O propoziție din comunicat mă intrigă: acoperirea de tip exterior a reţelei 3G Digi Mobil a crescut în perioada 2015-2016 cu 10% ajungând la peste 94% din populaţie la nivelul țării. Mi se pare o valoare puțin cam optimistă, deși harta cu acoperirea oferită în 3G se vede clar că a primit un boost considerabil față de 2015. Mai sunt destule spații albe. 

acoperire-3G-Digi-Mobil

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.