Ce aplicații din categoria Navigație & Travel găsim și putem descărca din AppGallery

23/06/2023

A început vacanța de vară a școlarilor, iar la pachet în iulie și august începe și perioada propriu-zisă în care încercăm să ne eliberăm de stresul acumulat peste an și să ne reîncărcăm bateriile pentru lunile ce urmează. 

AppGallery este unul dintre cele mai mari magazine de aplicații, iar secțiunea Navigație & Travel are câteva propuneri interesante. 

Aplicațiile despre care am să vorbesc astăzi sunt: 

Maps.me;

Petal Maps;

Bolt;

AmParcat;

Tpark;

Booking.com;

Trip.com

Maps.me

Trebuie să spun că este o aplicație pe care nu am folosit-o până acum. Unul dintre punctele PRO este dat de faptul că hărțile pot fi descărcate și accesate offline, fără a avea conexiune la internet. Poți folosi navigarea la volan, mersul pe jos sau cu bicicleta, oriunde în lume. 

Primește feedback constat de la colaboratori OpenStreetMap, o alternativă open-source la jucători mari din domeniu. 

Un alt aspect inedit în Maps.me este dat de ghidurile de călătorie deja pregătite ce ajută pe cei interesați să nu rateze anumite locuri. 

Petal Maps 

Am folosit Petal Maps când am testat smartphone-uri Huawei. Pot să spun că au fost o surpriză de-a dreptul plăcută. Interfața mi se pare că este cu un pas în față dacă mă raportez la Google Maps & co. Tehnologia din spate este livrată de către un jucător important din industrie – TomTom. 

Ghidarea este precisă la nivel de bandă, pot fi raportate locații ale poliției, drumuri închise, accidente etc. 

Vă recomand să încercați Petal Maps, s-ar putea și pentru voi să fie așa cum am scris mai sus, o surpriză peste așteptări. Cred că de prea multe ori ne-am bazat pe Google Maps și Waze, iar restul de alternative pe partea de navigație nu le-am luat în seamă așa cum ar trebui. 

Bolt

Sunt utilizator de Uber, dar am în familie pe cineva care contrabalansează și folosește Bolt în regim intensiv. Prețurile au fost de multe ori mai bune față de Uber, erau și multe coduri de reducere ce puteau fi activate etc. 

Cred că o să-mi fac și eu cont la Bolt, că tot se vorbește apreciativ în raport cu concurentul direct. Adevărul este că dacă stau să mă gândesc, cele două servicii au scos taximetria în desuetudine, iar asta nu-i rău deloc. 

AmParcat 

Folosesc AmParcat pentru că este o soluție smart pentru plata parcărilor în mai multe orașe din România. Strada este detectată automat, vezi cât costă ora de parcare în zona respectivă, îți oferă informații și despre cel mai rapid traseu până la parcarea respectivă. Poți să alegi o durată de staționare și să o modifici ulterior. 

Este nevoie să adaugi cardul la prima plată, iar ulterior plata se face instant.

Îmi amintesc că la un moment dat încercam să plătesc parcarea și aplicația nu mă lăsa să fac asta. După câteva încercări mi-am dat seama că în zona respectivă nu se percepea taxă de parcare în weekend. 

TPark 

Este o altă soluție de plată a parcărilor. Am și TPark în telefon. Aici poți plăti parcarea, vinietă, amenzi, taxe și chiar asigurarea RCA. Eu am folosit TPark când am fost în Sibiu. Sunt incluse peste 60 de orașe și primești notificare cu 5 minute înainte de expirarea parcării. 

Mi se pare a fi o altă aplicație destul de bine pusă la punct și cu o multitudine de opțiuni. 

Booking.com

Nu cred că mai are nevoie de nicio prezentare. În vacanța asta plecăm în Rhodos și sesiunea de rezervare a cazării s-a făcut, normal, pe Booking. Am Nivelul 2 și ar trebui să fac o sumedenie de sejururi până pe 29 iulie ca să fac pasul spre Nivelul 3. 

De-a lungul anilor s-au strâns peste 30 de rezervări. Sunt sigur că voi vă aflați la un nivel superior. Aleg Booking pentru faptul că aici pot destul de ușor să găsesc feedback despre locațiile respective, pot aplica ce filtre doresc, dar și pentru că am o oarecare garanție că nu vor fi probleme acolo unde ajung. Până acum nu am avut de ce să deschid o plângere sau lucrurile să nu fie cele la care mă așteptam, din contră, de multe ori am găsit mai bine față de așteptările mele. 

Trip.com

Nu am folosit Trip.com până acum. Înțeleg că aici poți să găsești hoteluri, zboruri și trenuri (funcționează în Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, Franța, Elveția etc). Poți să descoperi bilete ieftine de avion, să urmărești zborul în timp real. 

Poți să adaugi asigurarea de călătorie la orice. 

AppGallery are peste 580 de milioane de utilizatori activi lunar. Numărul de aplicații a crescut cu 147% față de anul precedent, peste 223.000 de aplicații au fost integrate cu HMS Core la nivel global. 

Aplicațiile din AppGallery au fost testate de către Huawei. A fost verificat numele real al dezvoltatorului, se oferă protecție la descărcare și instalare, au impus și un mecanism de prevenire a unor elemente periculoase și asigurarea securității în utilizarea de zi cu zi a aplicației respective. 

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.