Diverse

Meseria de influencer a luat amploare în ultimii ani, însă deşi este încă pe val, într-un viitor nu foarte îndepărtat ar putea deveni istorie (cel puţin în rândul influencerilor reali).

Pentru că în general influencerii sunt mofturoşi, scumpi, dificili etc., o agenţie din Spania a luat decizia să spargă gheaţa şi a creat primul influencer AI din această ţară. Agenţia numită The Clueless a lansat-o pe Aitana Lopez, o tipă simpatică de 25 de ani din Barcelona cu păr roz.

Deşi în descrierea profilului său apare clar hashtag #aimodel, oamenilor nu prea le pasă, majoritatea covârşitoare a mesajelor fiind mai umane ca niciodată. Pagina de instagram @fit_aiana are deja peste 202.000 de followeri, iar numărul creşte în ritm accelerat, mai ales după ce a fost promovată de site-uri cu acoperire globală.

Agenţia The Clueless recunoaşte că Aitana produce deja bani, până la 10.000 de dolari / lună. Influencerul AI a devenit recent imaginea companiei Big, un producător de suplimente pentru sportivi.

Iar Aitana costă mai nimic, munceşte la orice oră, nu comentează şi face exact ce i se spune. Cam greu să te lupţi cu aşa ceva.