La început de lună a fost organizat cel mai mare eveniment al Microsoft în țara noastră. Era cunoscut drept Tech Day în trecut, iar acum s-a numit Microsoft Ignite – Spotlight on Romania.

Bogdan Putinică este General Manager al Microsoft România și într-o mică discuție purtată la eveniment mi-a spus care sunt cele 6 direcții pe care mizează pe plan local.

Misiunea Microsoft este aceea de a aduce tehnologia mai aproape de fiecare dintre noi, oameni sau companii.

Direcțiile spre care compania își îndreaptă atenția pe piața locală sunt: securitatea cibernetică, procesele de skilling și reskilling, dezvoltarea ecosistemului de startup-uri, sprijinirea comunității locale de profesioniști în IT și dezvoltatori de software, transformarea digitală a sectorului public.

Compania Microsoft își propune să rămână un partener de încredere în procesul transformării digitale, pentru întreaga economie și societate”.

Am extras alte informații din comunicat:

👨‍💻 peste 20.000 de firme din România activează în IT;

👨‍💻 numărul profesioniștilor din domeniu a ajuns la peste 200.000 (dezvoltatori de software, administratori de baze date, ingineri etc);

👨‍💻 scopul evenimentului a fost legat de descoperirea de modalități care să accelereze inovația + dezvoltarea de produse cu impact global real prin tehnologia și resursele disponibile în Microsoft Azure;

👨‍💻 subiecte dezbătute în cadrul Microsoft Ignite 2022 la București: utilizarea alogritmilor de inteligență artificială și operațiunile de machine learning în dezvoltarea de noi produse, noutățile din Microsoft Azure și avantajele pe care le aduce în reziliența afacerilor, noutățile din Microsoft Orleans – platformă prin intermediul căreia pot fi dezvoltate aplicații distribuite și scalabile etc.

Concluzia a fost trasă de către General Managerul Microsoft România:

În cadrul Microsoft, considerăm productivitatea ca fiind centrată pe oameni, nu pe aplicații sau dispozitive. Astfel, pe măsură ce forța de muncă de astăzi devine din ce în ce mai diversă și mai independentă de platformă sau de dispozitiv, iar munca dezvoltatorilor de software devine tot mai complexă, continuăm să facem investiții semnificative pentru a satisface cerințele acestora. Ne bucurăm că am avut ieri alături de noi câteva sute de specialiști în IT, dezvoltatori de software, administratori de baze de date și nu doar.  Microsoft Ignite – Spotlight on Romania este cel mai mare eveniment dedicat dezvoltatorilor, pe care noi îl organizăm anual, iar la ediția de anul acesta am adus în atenția comunității de profil peste 100 de inovații, produse și funcții noi din Microsoft Azure, precum: Microsoft Dev Box, Project Volterra sau Microsoft Intelligent Data Platform. Ne angajăm să contribuim și să sprijinim, în continuare, evoluția pieței de IT din România, care generează astăzi 7% din PIB-ul țării, depășind valoarea de 9 miliarde de euro

Categorii: software

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.