Smartphone

LG este o companie care aproape nu mai contează pe piaţa smartphone-urilor, vânzările scăzând consistent de la trimestru la trimestru (divizia mobile merge în pierdere de mai bine de patru ani).

Nici grupul LG Electronics nu o duce prea bine, în trimestrul al treilea din 2019 compania anunţând o scădere a profitului net cu peste 30%. Acest rezultat a fost cireaşa de pe tort pentru consiliul de administraţie, acesta schimbând CEO-ul companiei luna trecută.

Noul CEO, Kwon Bong-seok, şi-a stabilit deja o serie de priorităţi, iar printre acestea se află şi creşterea diviziei mobile. Oficialul sud-coreean a declarat în cadrul CES 2020 că până în 2021 doreşte să readucă LG în topul marilor producători de telefoane inteligente. Pentru a face acest lucru, LG va lansa anul acesta mult mai multe modele de smartphone-uri, unele cu caracteristici wow care să atragă utilizatorii.

Kwon Bong-seok nu a oferit mai multe detalii, însă ambiţiile sunt mari, iar LG vrea să îşi readucă pe profit divizia de telefoane inteligente. Rămâne de văzut dacă vor reuşi să facă acest lucru.

Sursa: engadget.com

Categorii: lg
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.