Soluția Telekom pentru reintroducerea canalelor TV Discovery Networks: Eurosport, Discovery Channel etc

/
/
10 ian.
/

Telekom a atras atenția printr-o schimbare importantă realizată în grila TV pe sfârșit de 2019.

Canalele TV deținute de către Discovery Networks au dispărut din oferta comercială, iar în locul lor au venit cu National Geographic, Look Sport etc.

Ce canale TV au fost introduse?

  • National Geographic (National Geographic SD şi HD);
  • National Geographic Wild SD şi HD;
  • National Geographic People Docubox,
  • Viasat HD și Viasat Explore HD;
  • Viasat Nature HD, Viasat History HD);
  • canalul de lifestyle Travel XP;
  • canalele de sport Fight Box;
  • Look Sport 2 şi Look Sport 3;
  • canalul de ştiri Euronews;
  • canalul de filme şi seriale Timeless Drama Channel (TDC).

Ce canale TV au fost excluse din grila Telekom?

  • Animal Planet;
  • Animal Planet HD;
  • Discovery Channel;
  • Discovery Science;
  • Discovery Science HD;
  • Discovery Showcase HD;
  • Eurosport HD;
  • Eurosport 1;
  • Eurosport 2;
  • Eurosport 2 HD;
  • Eurosport 360 HD;
  • Viasat HD, DTX HD, ID Xtra, ID Xtra HD, TLC, Travel Channel HD, Food Network şi Food Network HD.

Pe surse a început să circule informația cum că Discovery Networks le-ar fi cerut 10 milioane euro. Presupun că feedback-ul nu a fost cel dorit, iar posturile introduse nu au reușit să acopere pe cele eliminate pentru că Telekom a venit în față cu o scrisoare deschisă către Discovery Networks.

Dragă Victoria,

Telekom Romania a crezut dintotdeauna în principiul “clientul în centrul preocupărilor”, care reflectă obiectivul suprem de a livra ceea ce îşi doresc românii. Vă trimit această scrisoare deschisă şi, în spiritul deplinei transparenţe şi deschideri, o transmit către toată media şi prin toate canalele noastre de comunicare, pentru a mă asigura că demersul nostru este auzit puternic şi clar. 

Având în vedere poziţia relevantă ocupată de Telekom pe piaţa de comunicaţii din România, şi luând în considerare minoritatea pasionată reprezentată de clienţii care urmăresc aceste canale TV şi care şi-au exprimat dorinţa de a continua să le urmărească, compania Telekom Romania este deschisă concilierii depline cu Discovery Networks. 

Telekom Romania invită Discovery la discuţii privind crearea unei extra-opţiuni sau a unui pachet suplimentar Discovery-Eurosport, pentru care fiecare client poate opta. De asemenea, Telekom Romania anunţă public faptul că tarifele pe care Discovery le va aplica pentru această extra-opţiune sau pentru pachetul suplimentar nu vor genera niciun profit sau comision tehnic pentru companie – ceea ce înseamnă că Telekom nu va adăuga nicio marjă la aceste tarife. Astfel, fiecare leu rezultat din acest tarif va merge direct către Discovery. 

Acesta este un apel public pentru a ajunge la o înţelegere în beneficiul deplin al clienţilor noştri şi al tuturor românilor expuşi accidental la campania publică injustă a Discovery, prin care compania a învinuit în mod eronat Telekom Romania, fără a-şi asuma partea sa de responsabilitate pentru rezultatul negocierilor. 

Şi pentru a demonstra preocuparea profundă pentru preferinţele şi satisfacţia clienţilor, compania Telekom Romania este pe deplin încrezătoare că Discovery va răspunde pozitiv acestei invitaţii, pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor clienţilor şi a profita de şansa oferită pentru a reintroduce canalele TV în grila celei de-a doua companii din topul furnizorilor de servicii TV din România, ale cărei preţuri sunt acum printre cele mai mici de pe piaţă. 

Cu consideraţie, 

Andreas Elsner

Este o schimbare de atitudine din partea Telekom, de la studiul ăla pe care-l citau când au făcut schimbarea până la atitudinea de implorare de acum aș spune că nu este cale așa lungă, preț de doar câteva zile.

Sunt curios să văd cum evoluează baza lor de clienți pe cablu TV în primul trimestru din 2020. S-ar putea să vedem valori serioase sub cele de la sfârșit de 2019. De aici și poziția revizuită a Telekom față de Discovery Networks (la fel și feedback-ul primit în social media de către companie).

Categorii: Arhiva
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 9 Pro xl, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

Hidroelectrica susţine că nu produce suficientă energie electrică pentru a putea prelua toţi consumatorii casnici, astfel că nu poate garanta că va avea mereu cel mai mic preţ din piaţă

Diverse
/
/
13 iun.
În acest moment Hidroelectrica este pusă sub o presiune ridicată, compania fiind efectiv asaltată de cereri de schimbare furnizor. Se pare că zilnic sunt primite peste 10.000 – 11.000 de cereri, dublu faţă de numărul mediu de cereri lunare de anul trecut (este cu adevărat impresionant).

Abonamentul Spotify Premium Individual este gratuit în primele 3 luni (oferta se încheie curând)

Software
/
/
12 mai
În România nu au fost mari schimbări în ultima perioadă în rândul acestei platforme, poate cea mai importantă modificare fiind scumpirea abonamentelor din vara lui 2023. Sunt şanse ca în 2025 să mai apară ceva „noutăţi” la nivel de preţ, mai ales că în alte ţări au fost implementate astfel de schimbări încă de anul…

Netflix renunţă la filmele interactive, ultimele două urmând a fi eliminate de pe platforma de streaming video pe 12 mai

Gadget
/
/
10 mai
Primul experiment s-a numit Puss in Book: Trapped in an Epic Tale, a fost lansat pe 20 iunie 2017 şi a fost un scurtmetraj animat destinat copiilor. Ulterior au mai fost lansate şi alte titluri.