Foto si Video

Nikon a anunţat că va închide fabrica sa din China pe fondul unor cereri tot mai reduse în segmentul entry-level al camerelor foto digitale. Producătorul japonez dă vina pe smartphone-uri, device-uri care sunt din ce în ce mai potente pe partea foto şi pot înlocui fără prea mare efort camerele foto compacte.

Fabrica Nikon din provincia Jiangsu producea doar aparate low-end şi chiar dacă mâna de lucru era foarte ieftină, cererea aproape inexistentă pentru aceste terminale lasă fără job sute de angajaţi.

Nikon mai are câteva fabrici răspândite peste tot în lume, iar acestea o duc foarte bine. Compania japoneză se descurcă excelent în segmentul DSLR-urilor, acolo unde există modele care se vând ca pâinea caldă (de exemplu Nikon D850). Din fericire pentru Nikon, telefoanele inteligente nu sunt atât de puternice încât să aibă un cuvânt de spus în zona high-end a camerelor foto.

Sursa: ubergizmo.com

Categorii: nikon

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.