Foto si Video

Nikon este unul dintre cei mai mari producători globali de camere foto şi produse conexe industriei optice (obiective foto, binocluri, microscoape etc.).

Din păcate pentru companii gen Nikon evoluţia şi dezvoltarea telefoanelor inteligente nu a fost un motiv de bucurie. Camerele foto din ce în ce mai potente de pe aceste device-uri au tras în jos vânzările de aparate foto clasice (11.67 milioane camere comercializate în 2017 vs 5.34 milioane camere comercializate în 2021), astfel că au apărut inevitabil restrângeri de activitate.

Cele mai noi informaţii din presa asiatică susţin că Nikon se pregăteşte să renunţe la aparatele digital single lens reflex sau aşa cum le cunoaştem noi, DSLR. Vânzările pentru astfel de dispozitive sunt la minime istorice, iar producătorul japonez nu va face decât să curme “suferinţa”. Ultimul DSLR lansat de Nikon este modelul Nikon D6, prezentarea acestuia având loc în 2020. Compania va mai continua să producă şi să distribuie o perioadă de timp modelele existente deja pe piaţă, însă ulterior şi acestea vor dispărea.

Nikon susţine că vrea să dezvolte mai mult segmentul aparatelor foto mirrorless, unele mai compacte şi cu mult mai mult potenţial pe tot ce înseamnă tehnologii AI.

O industrie nouă unde Nikon s-ar putea implica este chiar cea care a tras compania în jos. Un parteneriat cu un puternic producător de smartphone-uri s-ar putea dovedi un succes, unul care ar ajuta şi din punct de vedere financiar.