Twitter este o rețea socială ce se află în criză de o bună perioadă de timp. Faptul că au acceptat oferta de achiziție de către Elon Musk ar putea fi una dintre cele mai bune decizii luate în ultima perioadă.
Am folosit Twitter în urmă cu peste 10 ani, dar în România nu a prins. Nu cred că sunt peste 10 – 15 – 20.000 de utilizatori în mod real. La nivel global, Twitter stă mult mai bine, dar le-a lipsit o direcție de dezvoltare. Gândiți-vă că ei aveau Vine, înainte ca TikTok să devină monstrul din prezent și nu au reușit să monetizeze, să vadă că este o direcție în care să meargă.
Am pus întrebarea din titlu pe Facebook, dar și aici într-un chestionar.
M-am uitat puțin de curiozitate pe rezultatele Twitter din ultima perioadă:
🟣 veniturile Twitter în 2021 au fost de peste 5 miliarde dolari, creștere de 35% față de anul precedent. În 2023 și-au propus să atingă 7.5 miliarde dolari. Meta (compania ce deține Facebook, Instagram etc) a avut venituri de 117 miliarde dolari în 2021, Alphabet (companie ce deține Google) a atins 257 miliarde dolari în 2021 (nu este neapărat într-un business similar, dar Apple a strâns venituri de 378.35 miliarde dolari în 2021)
🟣 cel mai popular cont de Twitter este deținut de către Barack Obama – 131 milioane followers;
🟣 Twitter este pe locul 9 printre cele mai accesate website-uri din 2021 – 2.4 miliarde sesiuni și 620 milioane unici;
🟣 Twitter se află pe locul 7 între cele mai folosite rețele sociale (Whatsapp, Instagram, Facebook, WeChat, Douyin, Tiktok se află în față). Reușește să se poziționeze în fața FB Messenger, Telegram, Pinterest, Snapchat, Discord;
🟣 Twitter se așteaptă să atingă 329 milioane utilizatori în 2022, de la 322.4 milioane utilizatori la finele lui 2021. 217 milioane utilizatori sunt activi în regim zilnic;
🟣 30% dintre utilizatori Twitter sunt femei, un procent destul de mic;
🟣 în fiecare zi sunt trimise peste 500 de milioane de tweet-uri. Cel mai mult se vorbește despre…, fotbal.
Ce și-a propus Elon Musk legat de Twitter?
🚀💫♥️ Yesss!!! ♥️💫🚀 pic.twitter.com/0T9HzUHuh6
— Elon Musk (@elonmusk) April 25, 2022
Observați că insistă pe libertatea de exprimare. Pe lângă funcții noi ce urmează a fi introduse, algoritmi vor fi de tip open source spre a crește încrederea, iar boți și spamul vor fi înăturate.
Achiziția Twitter de către Elon Musk trebuie să primească o sumă de aprobări înainte să intre în vigoare. Totuși, aveți o opinie pe acest subiect?
Elon Musk este un antreprenor ce a reușit în domenii ce păreau de-a dreptul inatacabile, fără a avea un orizont de succes comercial. M-aș referi aici la PayPal, Tesla, SpaceX. Twitter pare a fi altă pălărie prea mare, dar nu m-aș mira să găsească soluții care să pună Twitter pe un trend pozitiv.