Hardware

Intel nu bate pasul pe loc și anunță lansarea celei de-a cincea generații de procesoare Intel Core. Construite pe tehnologia de 14 nm, acestea doresc să asigure un consum redus de energie și totodată promit un nivel de performanțe mult mai ridicat față de vechea generație.

Microarhitectura “Broadwell”, care stă la baza noilor procesoare Intel, asigură compatibilitate sporită pentru o gamă variată de produse. Noua generație Intel Core promite eficiență pentru echipamente ca notebook-uri, 2 în 1, ultrabook-uri, chromebook-uri, All-in-One și până la mini PC-uri.

Principalele caracteristici pentru cea de-a cincea generație de procesoare Intel Core:

– cu 35% mai mulți tranzistori pe o suprafață cu 37% mai mică;

– performanță grafică îmbunătățită cu 24% – test făcut cu un procesor  Intel Core i7-5600U Intel HD Graphics 5500 comparat cu rezultatele obținute de un Intel Core i7-4600U cu Intel HD Graphics 4400 în 3DMark IceStorm Unlimited v 1.2;

– cu până la o oră și jumătate durată de viață mai mare pentru baterie față de un procesor Intel Core din generația a patra;

– opțiuni grafice ca Intel HD Graphics 5500, HD Graphics 6000 sau Intel Iris Graphics 6100.

Intel a început și livrarea de procesoare din noua generație pe 14 nm pentru tablete. Producătorii de astfel de dispozitive vor beneficia de noul SoC denumit “Cherry Trail”. Acesta folosește tehnologiile Intel RealSense și Intel Context Aware, pentru a oferi noi experiențe utilizatorilor de tablete. Primele produse bazate pe “Cherry Trail” vor fi lansare în prima jumătate a anului 2015.

Despre autor

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și nu numai. Folosește OnePlus 6T, Canon EOS 600D și Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.