gAuto

Vivendi Internaţional a anunţat că a vândut City Insurance România către investitorul olandez I3CP. Tranzacţia a fost aprobată deja de board-ul Vivendi (această companie deţine 85,23% din pachetul de acţiuni) şi aşteaptă aprobarea autorităţilor de concurenţă şi supraveghere.

Dacă totul decurge normal, procesul de vânzare ar trebui să fie finalizat în trimestrul al treilea din 2021.

Cumpărătorul, I3CP, este un investitor olandez cu activitate în asigurări, reasigurări, asset management şi fintech-uri. Compania gestionează peste 15 miliarde euro şi are birouri în Amsterdam şi Atena.

City Insurance este cel mai mare asigurator din piaţa locală, compania având 42 de birouri teritoriale, peste 400 de angajaţi şi un volum al primelor subscrise în 2020 de 2.31 miliarde lei (dintr-un total piaţă de 11.5 miliarde lei).

Chiar dacă este liderul pieţei de asigurări din România, City Insurance a fost tot timpul în vizorul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru întârzieri în plata despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA. Ultima astfel de ispravă este chiar de anul acesta, compania primind o amendă de 500.000 lei din partea ASF.

Sursa: zf.ro

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.