Diverse

ANPC a anunţat că a amendat compania aeriană Blue Air cu suma de 2 milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare amendă dată vreodată unui operator economic.

Conform reprezentanţilor ANPC compania a anulat în decurs de un an 11.289 de zboruri, acestora corespunzându-le 178.405 rezervări cu un cost de peste 66 milioane lei. În această perioadă ANPC a primit 924 de reclamaţii la adresa Blue Air din mai multe ţări europene.

Se pare că în prezent compania are obligaţia să nu mai pună la vânzare bilete către zboruri pentru care nu are mijloacele necesare de a le realiza.

Preşedintele Consiliului de Administraţie Blue Air, Oana Petrescu, a declarat presei că „Nu este firesc să aflăm așa ceva din presă. Tocmai am verificat, societatea nu a primit nicio comunicare în acest sens de la ANPC. În plus, cifrele sunt greșite – se referă la toate biletele anulate în respectiva perioadă din cauza valurilor 3, 4 și 5 de pandemie (care oricum reprezintă mai puțin de 10% din totalul zborurilor Blue Air din acea perioadă). Din totalul numărului de pasageri mentionați, majoritatea fie au călătorit deja, fie vor călători vara aceasta.

Nu înțeleg motivul pentru care Autoritatea a considerat necesar să facă acest anunț către public înainte de a clarifica toate aspectele cu compania. Este o perioadă dificilă pentru întreaga aviație, iar managementul și oamenii Blue Air fac eforturi uriașe să rezolve zi de zi toate provocările care apar, astfel încât pasagerii noștri să aibă asigurată predictibilitatea atât de necesară pentru un concediu plăcut și în siguranță; chiar nu înțeleg de ce este nevoie să avem această discutie acum, cu presa, înainte să fi avut o comunicare directă între companie și autoritate, așa cum ar fi fost firesc.”

Foarte probabil Blue Air va contesta în instanţa această amendă record şi nu puţine au fost cazurile cand ANPC a pierdut procesul în astfel de speţe.

Sursa: profit.ro

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.