gAuto

Compania chineză KSHG Auto Harness GmbH intenţionează să construiască o fabrică de componente auto în parcul tehnologic CT Park II Deva din judeţul Hunedoara. Din informaţiile existente se pare că această fabrică va produce piese şi componente auto pentru Grupul Volkswagen.

În cursul acestei săptămâni o delegaţie formată din reprezentanţii companiei, cei ai Bank of China Romania, ai parcului tehnologic CT Park II Deva şi ai Primăriei Băcia a fost primită de preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, pentru a discuta despre acest proiect, unul ce ar putea genera până la 400 de noi locuri de muncă.

“Am fost informat despre intenţiile companiei chineze de a deschide în cel mai scurt timp, la Băcia, o linie de producţie care va asigura piese şi componente auto pentru Grupul Volkswagen. Este pentru prima dată în ultimii şase ani când producătorul de automobile german este interesat de cooptarea unui nou furnizor. Investiţia companiei chineze de la Băcia, care va deveni funcţională în cadrul CT Park II, va asigura în prima etapă de funcţionare aproximativ 400 de locuri de muncă”, a precizat Laurenţiu Nistor, citat în informarea de presă transmisă de CJ Hunedoara.

La o scurtă căutare pe Google am găsit pe listafirme.ro o societate înfiinţată în 2022 sub numele de KSHG AUTO ELECTRICAL ROMANIA SRL. Aceasta nu are încă activitate şi are un cod CAEN ce începe cu 29XX, cel mai probabil vorbim de 2932 – Fabricarea altor piese şi accesorii pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Asta înseamna că treaba pare destul de seriosă, iar chinezii chiar se pun pe treabă.

Sursa agerpres.ro, sursa foto