În cadrul evenimentului din Elveția am descoperi mai multe produse Acer: noile Chromebook-uri, dar și seria TravelMate pe segmentul business.

Am avut ocazia să discut preț de câteva minute cu Guts Wang ce are rolul de director al diviziei EMEA pe notebook-uri și desktop-uri (Acer EMEA Commercial Notebook and Desktop Products). La o căutare pe Linkedin am remarcat că are o carieră vastă alături de Acer – peste 25 de ani.

1. Care sunt soluțiile Acer dedicate pe partea de business și productivitate? 

Seria TravelMate joacă un rol cheie aici. Am lasat 4 dispozitive: Acer TravelMate P6 14, Acer TravelMate P4 Spin 14, Acer TravelMate P4 16 și Acer TravelMate P4 14. Încorporează cele mai noi soluții hardware de la Intel și AMD, iar partea de AI este pusă în valoare prin soluția noastră TravelMate Sense. Pot fi realizate videoconferințe de mai bună calitate, editare de fotografii. Sunt notebook-uri concepute să ofere autonomie mare și să reziste la utilizare îndelungată.

Am actualizat și Chromebook-urile, Acer este lider la nivel global în acest segment cu o cotă de piață de 25%. Avem produse apreciate în mediul educațional, iar prin modelele noi abordăm personalul IT din spitale, cadrele medicale etc.

2. Ce spun regulamentele internaționale despre utilizarea AI în educație?

Pentru moment nu sunt prevăzute norme în acest sens, dar atunci când vor apărea, le vom pune în aplicare. Suntem deschiși către feedback-ul primit din partea cadrelor didactice. Gândim soluții care să le faciliteze munca.

Acer User Sensing este o dovadă în acest sens. Sunt mai multe scenarii de utilizare, iar laptopul reacționează în funcție de setările făcute de către utilizator. Display-ul își reduce intensitatea și notebook-ul se închide atunci când pleci de lângă el sau iese din sleep mode când te vei apropia.

Colecția noastră de AI Powered Tools conține funcții AI precum PurifiedVoice, PurifiedView, QuickPanel, LiveArt, Generative AI, AlterView ce vor ajuta atât în munca de la clasă, cât și de acasă, serviciu.

3. Ce face Acer diferit de concurență?

Acer are un portofoliu larg de produse ce se adresează mediului business, sectorului public, educației etc. Produsele noastre sunt concepute în a avea un impact redus cu mediul, respectăm cele mai noi standarde ecologice în domeniu, iar alături de hardware de ultimă generație dezvoltăm și soluții software care să pună funcțiile AI în valoare.

Produsele lansate în sediul nostru din Elveția demonstrează angajamentul nostru în a aduce dispozitive cu impact în mediul educațional și de business.

Categorii: notebook
Tag-uri: Acer

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.