Microsoft

Nu trebuie să dezbatem faptul că principalul atu pe care îl are Windows Phone față de Android și iOS sunt mult-discutatele/lăudatele tile-uri care se actualizează singure, în timp real. Totodată, inovația Windows 8 o aduce design-ul Metro bazat pe „pătrățele” care să facă mai ușoară compartimentarea și organizarea desktopului.

Firma SurfCast a dat în judecată Microsoft pentru interfața Windows Phone și Windows 8, respectiv pentru tile-urile lor. Până aici, nimic nou sub soare. Am ajuns la saturație deja, auzind de procese pentru brevete, deoarece în ultimul timp se pare că marile companii și-au mutat sediul la curțile de justiție. Nu ați auzit de SurfCast? Nici noi. Aici devine problema interesantă.

Am intrat pe site-ul acestei firme, și am dat din nou search în Google pentru că eram convinsă că am scris greșit numele inițial; nu, nu am greșit; vă spun și de ce uimirea mea – conținutul site-ului se rezumă la faptul că SurfCast este o companie din Portland, Maine care își declară deținerea brevetelor pentru tile-uri în câteva rânduri, iar la rubrica anunțuri întâlnim următoarele:

„Am creat conceptul de Tile-uri în anii 90. Tile-urile Microsoft reprezintă punctul central al noilor sisteme de operare Microsoft, acestea făcând parte din brevetele noastre.”

Ce mai e de zis? Nu prea multe. Într-adevăr, tile-urile de care vorbesc cei de la SurfCast seamănă teribil de mult cu ceea ce vedem la Windows Phone și Windows 8. Microsoft își pregătește apărarea și vom vedea cum decurge și acest proces. Care credeți că va fi deznodământul?