gAuto

Cine este Lewis Hamilton nu cred că este nevoie să mai spun, numele său fiind cunoscut chiar şi de către cei ce nu au nicio treabă cu fenomenul Formula 1.

De 7 ori campion mondial şi pilotul cu cele mai multe victorii din istoria competiţiei (103), Lewis Hamilton a fost şi el cândva la început, iar prima sa victorie alături de Mercedes a avut loc pe 28 iulie 2013 pe circuitul Hungaroring. Victoria a fost obţinută cu modelul Mercedes W04, unul condus de pilotul britanic în alte 14 curse din acel an.

Mercedes W04 dispunea de un motor V8 aspirat natural de 2.4 litri cu 750 CP, unul care la nevoie mai primea un extra de 80 CP prin activarea sistemului numit KERS. A fost ultimul an în care maşinile din Formula 1 au folosit motoare V8, începând cu 2014 acestea trecând în era V6 Turbo de 1.6 litri, perioadă în care Mercedes a fost de neînvins.

Această maşină oarecum istorică va fi scoasă la licitaţie pe data de 17 noiembrie de către casa RM Sotheby’s, chiar în weekendul în care va avea loc primul Las Vegas Grand Prix.

Specialiştii susţin că Mercedes W04 se va vinde cu o sumă cuprinsă între 10 şi 15 milioane de dolari, poate chiar şi mai mult dacă amatorii de colecţii se vor lua la întrecere. Vorbim totuşi de o maşină unicat.

Sursa: carscoops.com