Diverse

Anul trecut am fost în luna septembrie în Mamaia şi îmi aduc aminte că găseai trotinete electrice la tot pasul, cel puţin pe Bulevardul Mamaia erau cu zecile.

Din păcate în acest sezon estival turiştii nu s-au putut bucura de ele, asta deoarece Primăria Constanţa a refuzat să prelungească autorizaţiile de funcţionare pentru companiile Bolt şi Lime (Uber). Cele două companii nu au făcut niciun fel de informare către utilizatori, însă contactaţi de către reporterii Info-Sud-Est, reprezentanţii primăriei au oferit mai multe detalii:

“Din cauza numeroaselor încălcări ale prevederilor regulamentului, actele administrative emise pentru anul 2023 nu au mai fost prelungite…S-au constatat şi alte încălcări ale regulamentului, precum staţionarea pe partea carosabilă, în dreptul trecerilor de pietoni, a staţiilor de autobuze şi pe pistele de biciclete. Multe trotinete electrice blocau căile de acces în blocuri şi alte instituţii publice, staționau în zona spaţiilor verzi şi a altor perimetre interzise (faleze, zona peninsulară etc.) uneori şi trei zile, deşi aveau staţii alocate pe toata raza municipiului Constanţa. Au fost dispuse zeci de măsuri tehnico-administrative de ridicare de pe domeniul public a trotinetelor electrice aparţinând celor doi operatori economici întrucât a fost pusă în pericol siguranţa traficului rutier sau pietonal.”

Reprezentanţii companiei Bolt au declarat că “suntem gata să readucem trotinetele electrice în Constanța imediat ce administrația locală va permite acest lucru”.

Se pare că toate aceste restricţii au apărut din cauza acelor utilizatori răi intenţionaţi, cei pentru care cuvântul civilizaţie este la ani lumină depărtare.