Opinie

Vodafone s-a ales cu o amendă și un ordin de la ANPC, dar nu doar ei au crescut prețurile la început de 2019. În aceeași situație este și concurența lor, iar un exemplu este RCS-RDS.

Nu am niciun abonament la Vodafone, dar la RCS-RDS am o suită întreagă de servicii.

Update: Da. Îmi asum faptul că am făcut o greșeală de analiză. Am introdus în calcul și o factură pe iulie 2018. 

a. Iulie 2018 – 137.47 lei;

b. Ianuarie 2019 – 102.52 lei;

c. Februarie 2019 – 96.04 lei;

d. Martie 2019 – 177.21 lei;

e. Aprilie 2019 – 176.32 lei.

Sunt client pe telefonie mobilă cu trei abonamente, pe cablu TV și internet fix. La pachet sunt și 2 abonamente de internet mobil, dar la acestea voi renunța ca să optimizez costurile (oricum nu le folosesc, iar hotspot-ul mobil este o soluție cel puțin la fel de bună).

Mai bine să vedem conținutul defalcat:

1. Iulie 2018;

2. Ianuarie 2019;

Prin septembrie / octombrie dacă-mi amintesc corect am făcut prelungire a serviciilor și la pachet a fost prinsă o reducere a costurilor pe câteva luni. De aici și factura cu preț mai mic. Am uitat de acest element în etapa inițială de redactare a articolului și vă prezint scuze pentru asta.

3. Martie 2019;

Cum a evoluat factura la nivel de costuri lunare?

De fapt, să preiau o parte din comunicatul dat de către Digi Communications:

“Pentru a răspunde nevoii continue de dezvoltare și de creștere a calităţii serviciilor pe care vi le furnizăm, precum și pentru a reacţiona la creșterea continuă a costurilor pe care le suportăm, suntem nevoiţi să ajustăm tarifele. Astfel, de la 1 martie 2019, preţurile anumitor servicii furnizate de Digi | RCS & RDS se vor modifica. Chiar și după aceste modificări, preţurile serviciilor Digi vor continua să fie foarte atractive.”

Totuși, recunosc că nu este un capăt de drum:

50 lei – 3 abonamente de tip Optim Nelimitat;

40 lei – abonament de internet fix cu viteze de până la 1000 Mbps în download;

20 lei – 2 abonamente de internet mobil – stick 3G + stick 4G.

Tag-uri: RCS & RDS
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.