Opinie

În decembrie 2015, cu câteva zile înainte de Crăciun, am decis să portez numărul din Vodafone, după mai bine de 15 ani în rețeaua verde, apoi roșie, către telefonia mobilă oferită de cei de la RCS&RDS. În Digi Mobil am ajuns după câteva zile din 2016, cu un abonament Neliminat pentru care plătesc în primii doi ani de contract o medie de circa 3 euro/lună.

Cred că toți cunoașteți beneficiile primite în abonamentul Digi Mobil Nelimitat, însă le repet pe principalele pe care le-am primit eu când m-am abonat: nelimitat la minute naționale și 5 GB de internet, însă fără niciun SMS național inclus. Asta la data când am semnat eu contractul, acum se oferă internet la viteze maxime pentru primii 10 GB în 3G și pentru primii 50 GB în 4G. În fine, nu pe astfel de detalii vreau să pun acum accentul, ci pe cum a decurs primul an în Digi Mobil.

Nu am reținut exact perioadele despre care o să vorbesc mai departe, însă, în mare, cert este că la început începuse să-mi pară rău că am ales RCS&RDS ca furnizor de telefonie mobilă, apoi chiar am fost pe punctul de a rezilia, iar acum am ajuns să pot recomanda oricui acest operator. Cum așa?

În primele luni din 2016, până prin primăvară, semnalul era principala problemă. Deloc constant, chiar și când nu mă deplasam, și tot mai rău atunci când eram pe drum, între localități, dar nu numai.

Apoi, prin vară, a fost ceva mai rău. Internetul, în principiu viteza de navigare, devenise atât de lent încât și deschiderea unui simplu mail dura uneori o veșnicie. Iar eu alesesem Digi Mobil tocmai pentru acei mulți GB de internet. Îmi aduc aminte că în concediul de pe malul mării devenise de-a dreptul iritant a citi câteva știri, de clipuri video nici nu putea fi vorba.

Am rezistat (nu știu cum) și am ajuns prin septembrie-octombrie alături de Digi Mobil. Iar de atunci și până acum totul a decurs mult mai bine, ba chiar aș spune satisfăcător. Semnalul este acum stabil, în orășelul în care locuiesc și în împrejurimi nu mai sunt niciun fel de probleme. Și atunci când plec la drum, în mașină, foarte rar mai observ probleme cu semnalul GSM. Acoperirea este mult, mult mai extinsă decât la început de 2016, în plus semnalul este stabil.

Viteza internetului nu este nici pe departe la nivelul concurenței portocalii sau roșii, însă, pentru smartphone, o medie de circa 2 Mbps în 3G și undeva la 10 Mbps în 4G consider că este suficientă. Asta mai ales când ne raportăm la costul abonamentului lunar și la beneficiile incluse.

Să nu uit: acoperirea 4G este acum la un nivel chiar mai larg decât mă așteptam, în toate marile orașe există semnal stabil, chiar dacă, repet, viteza nu este chiar punctul forte.

Concluzii

Deci, cum a fost primul an în Digi Mobil? Cu urcușuri și coborâșuri, însă acum, în sfârșit, mă pot declara mulțumit de alegerea făcută. Rar mai sunt probleme, dar și atunci le pot accepta căci… 3 euro/lună!

Pot eu recomanda cuiva Digi Mobil? Acum da, însă doar celor din zona mea, în alte părți ale țării nu știu exact cum mai stă treaba. În zona Dâmbovița, Argeș, București, acolo unde mă învârt cel mai des, totul este în regulă.

Chiar așa, pentru voi, cei care mai sunteți clienți Digi Mobil, cum a fost în ultima perioadă?

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.