Ai trecut pe lista de cumpărături achiziționarea unei lăzi frigorifice, dar nu știi exact de ce criterii să ții cont înainte de a o alege? Ai ajuns exact unde trebuie pentru că despre aceste lucruri îți vom povesti în rândurile care urmează.

O viață sănătoasă este influențat mai ales de calitatea alimentelor pe care le folosim în dieta noastră. Alături de mișcare și de eliminarea, pe cât se poate, a cantității de stres pe care o resimțim în viața noastră, hrana joacă un rol foarte important în sănătatea noastră generală, dar și în cea emoțională deoarece anumite preparate ne pot influența în bine starea de spirit, cum ar fi fructele, legumele sau semințele, în timp ce altele nepot oferi o senzație de oboseală sau de agitație.

O ladă frigorifică joacă un rol extrem de important în toată această dinamică deoarece cu ajutorul acesteia putem să păstrăm alimente proaspete și mereu la îndemână, atunci când ne dorim să preparăm o masă sănătoasă.

Te invităm să afli care sunt cele mai importante patru criterii de care te sfătuim să ții cont atunci când îți alegi lada frigorifică.

  1. Capacitatea de congelare

Capacitatea decongelare este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când când te gândești la o astfel de investiție. Aceasta este măsurată în litri și această informație te va ajuta să îți dai seama care este volumul din interiorul lăzii frigorifice pe care îl poți folosi pentru a păstra alimentele în interior. Există mai multe variante, iar tu pentru a îți da seama de ce fel de electrocasnic ai nevoie, trebuie să ții cont de numărul membrilor familiei tale. De pildă, dacă sunteți mai mulți, este recomandată o capacitate cuprinsă între 300 și 400 de litri. Există și lăzi frigorifice mai mari, însă acestea nu se încadrează în categoria celor de care ai nevoie într-o gospodărie, ele fiind recomandate mai ales pentru restaurante.

  1. Consumul energetic

Orice fel de model de lada frigorifică ai alege, fii atent întotdeauna și la consumul energetic pentru că acest lucru te va ajuta să economisești energie electrică. Clasa energetică este semnalizată prin litere de la A la G, acestea reprezentând performanța viitorului tău electrocasnic, litera G însemnând o performanță scăzută, iar litera A reprezentând cea mai performantă clasă energetică. Vei observa, de asemenea, că apar și niște simboluri +, alături de litera A, iar numărul plusurilor este un alt indicator al performanței. Te sfătuim să alegi o ladă frigorifică încadrată într-o clasă performantă energetic pentru a reuși să ai o factură cât mai mică la electricitate.

  1. Mobilitatea

E bine să știi că, în funcție de mobilitate, există două tipuri de lăzi frigorifice: cele fixe și cele mobile. În funcție de nevoile tale, te poți orienta către o ladă frigorifică fixă, în cazul în care ești sigur că nu îi vei schimba locul și că nu vei avea nevoie vreodată să o deplasezi. În situația în care ai nevoie să o muți în altă cameră sau în alt loc, te sfătuim să te orientezi către o ladă frigorifică mobilă, prevăzută cu roți.

  1. Celelalte funcții

În afară de funcția de bază, adică aceea de a congela alimentele, unele lăzi frigorifice sunt dotate și cu alte funcții. Termostatul reglabil, sistemul bacterian, iluminarea, autonomia și compartimentarea sunt doar câteva exemple de astfel de funcții de care te poți bucura.  Analizează-le pe fiecare în parte înainte de a îți achiziționa o ladă frigorifică și asigură-te că știi exact ce rol are fiecare și cât de utile sunt pentru tine.

În cazul în care ajungi la concluzia că nu ai nevoie de o ladă frigorifică, te poți orienta către un frigider încorporabil. Însă în cazul în care este util pentru tine un astfel de electrocasnic, adică o ladă frigorifică, asigură-te că ții cont de toate aspectele prezentate mai sus. Astfel, vei reuși să faci cea mai bună alegere pentru tine. Spor la cumpărături!

Acest articol este susținut de către eMAG și nu a fost redactat de către echipa Gadget.ro. 

Categorii: diverse

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.