gAuto

Ceva nu se leagă ? Te înţeleg şi eu m-am gândit la fel, însă pentru orice există o explicaţie.

În primăvara anului trecut aflam că Ford renunţă definitiv la modelul Ford Mondeo, ultima maşină din a patra generaţie urmând a fi produsă în Europa în luna martie a acestui an. Până aici nu s-a schimbat nimic, Ford Mondeo dispare definitiv din Europa, la fel cum a dispărut din Statele Unite ale Americii încă din 2020 (acolo era comercializat sub numele de Ford Fusion).

Totuşi, Ford Mondeo merge mai departe în China. A cincea generaţie a fost lansată oficial în această ţară, iar noul model va fi produs exclusiv pentru piaţa chineză. Acum haideţi să vedem cum ar fi fost dacă…

Noul Ford Mondeo a fost dezvoltat pe platforma C2 (una gândită special pentru China) şi este cu 23 de mm mai lat şi cu 63 de mm mai lung decât versiunea precedentă. Limbajul estetic utilizat se numeşte “Progressive Energy in Strength” şi se evidenţiază prin faruri unite în zona frontală, plafon plonjat, stopuri inspirate de la Ford Mustang Mach-E şi mânere ce se retrag în caroserie.

Mai multe detalii tehnice nu avem în acest moment, însă fie vorba între noi, noul Ford Mondeo arată foarte bine. Parcă văd deja mici urme de regrete pe buzele unora.

Sursa: automarket.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.