Cum faci streaming la continut video local prin Chromecast Software

Când vine vorba de afișat conținut online pe un televizor nu cred că există o metodă mai simplă, mai eficientă, mai universală și mai ieftină decât folosirea unui dongle Google Chromecast. Poate doar conectarea directă a televizorului ca display secundar pentru PC sau telefon, dar cui îi mai place să folosească cabluri la sfârșitul anului 2015?

Chromecast excelează când vine vorba de a partaja conținut media online pe orice TV ce dispune de un port HDMI, acesta având suport pentru foarte multe aplicații și servicii media, iar posibilitatea de a face streaming la un tab Chrome practic adaugă suport și pentru serviciile ce încă nu au îmbrățișat dongleul produs de Google.

Chromecast funcționează pe PC-uri, așa cum îi spune și numele, prin browserul Chrome, o metodă prin care cei de la Google și-au putut asigura compatibilitatea cu majoritatea sistemelor de operare desktop. Dar acest mod de operare ne poate da puțin de furcă, nouă, utilizatorilor, când vrem să facem streaming la conținut video (media în general) salvat deja în memoria PC-ului. Dacă deții un terminal Android ce rulează cel puțin versiunea 5.0 Lollipop atunci treaba nu poate fi mai simplă, având posibilitatea de a duplica ecranul acestuia direct pe TV. Pentru materialul media stocat într-un calculator treaba nu este atât de ușoara, sau cel puțin nu pare a fi la prima vedere.

Cum faci streaming la continut video local prin Chromecast

După puțină documentare am dat peste o extensie/aplicație Google Chrome numită Videostream for Google Chromecast. Această extensie este practic un player media pentru Google Chrome. Și rulând prin Chrome ne dă posibilitatea de a partaja fișierele noastre media direct cu Chromecast.

Videostream for Google Chromecast rulează într-un tab Chrome și oferă toate funcțiile de bază necesare unui player media. Ai posibilitatea de a reda majoritatea tipurilor de conținut media și de a derula înainte și înapoi. Are suport pentru subtitrări locale și din surse online, dispune de o librărie media unde poți adăuga foldere locale și are chiar și o aplicație Android și iOS pentru a putea folosi terminalul tău mobil pe post de telecomandă.

Interfața este una simplă și intuitivă, cu butoane mari ce pot fi folosite cu usurință inclusiv pe laptopurile cu touchscreen.

Cum faci streaming la continut video local prin Chromecast

Cum instalezi Videostream for Google Chromecast?

1. Tot ce trebuie să faci este să accesezi pagina dedicată extensiei, ce poate fi găsită făcând click aici, și să instalezi extensia.

După instalare poți accesa aplicația fie din Chrome App Launcher, fie din meniul de Start.

Cum faci streaming la continut video local prin Chromecast

Tot ce rămâne de făcut este să selectezi un fișier media local și după Chromecastul pe care dorești să faci streaming.

NOTĂ: Este posibil ca aplicația să nu poată să facă streaming direct datorită unor reguli din firewallul Windows și Google Chrome. Dacă te afli în această situație Videostream for Google Chromecast îți va propune să descarci un fișier executabil ce la rulare va face toate modificările necesare pentru ca acesta să poată funcționa.

Extensiile pentru terminalele mobile pot fi găsite folosind linkurile de mai jos: