gAuto

Peugeot este un nume care s-a adaptat rapid la schimbările vremii şi chiar în ultima perioadă a început să facă maşini chiar foarte reuşite şi din punct de vedere estetic.

Pentru 2024 compania franceză pregăteşte ceva noutăţi în special modele electrice, iar aici aş reaminti rapid Peugeot E-408 şi E-5008.

O caracteristică interesantă pe care o propune Peugeot pentru toate maşinile sale este dată de integrarea ChatGPT, programul de inteligenţă artificială ce nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. În prima fază ChatGPT va fi testat pe maşinile din 5 pieţe pilot, iar dacă totul va decurge normal, în a doua jumătate a anului în toate ţările din Europa vor fi comercializate maşini Peugeot cu ChatGPT la bord.

Referitor la modelele electrice (tot am menţionat mai sus două dintre ele), Peugeot va aduce în standard programul Allure Care. Acest program garantează motorul electric, încărcătorul, grupul motopropulsor şi principalele componente electrice pentru o perioadă de 8 ani sau 160.000 de kilometri.

Personal recunosc că nu am fost fan Peugeot în ultimii ani, niciodată nu prea mi-au plăcut modelele lor, însă noile lansări chiar arată bine şi chiar adoptă un stil estetic agresiv de plăcut.

Sursa: automarket.ro