gAuto

Ceea ce părea o glumă proastă făcută de un italian ce îşi spune Fleximan, a devenit un adevărat fenomen în Italia, astfel că poliţiştii din această ţară sunt nevoiţi să păzească camerele radar şi de monitorizare a traficului.

Povestea începe undeva în toamna anului trecut, atunci când un italian supărat că a primit prea multe amenzi de circulaţie de la camerele radar fixe a început, rar, dar constant, să le taie cu popularul flex (polizor unghiular). Imediat ce numele de Fleximan a apărut pe reţelele de socializare şi în presă, fenomenul a luat amploare, italienii considerându-l un veritabil Robin Hood al zilelor noastre.

În prezent în Italia camerele radar fixe sunt tăiate din ce în ce mai des de tipi dubioşi, iar după fiecare tăieri aceştia lasă mesaje de genul „Aici a fost Fleximan” sau „Fleximan a venit”.

Fenomentul a ajuns la nivelul în care Fleximan a devenit şi personaj de benzi desenate.

Carabinierii s-au organizat şi patrulează în regiunile de risc, iar alţi colegi investighează cazul şi caută vinovaţi.

Această aşa zisă mişcare a luat amploare şi pentru că în ultimii ani s-au înmulţit amenzile de circulaţie în Italia, ţară cu cel mai mare număr de decedaţi în accidentele rutiere din Europa de Vest (54 de decese la 1 milion de locuitori în 2022). Să le zică cineva la uaminii ăştia că în România avem o rată de 93 de decese la 1 milion de locuitori şi nu se mai plânge nimeni. Bine, noi nu avem nici ce tăia, poate doar nişte panglici pe la evenimente.

Sursa: bbc.com