gAuto

Dacia vine în întâmpinarea clienţilor săi cu un nou serviciu, unul care la prima vedere pare a fi destul de util. Marca românească a lansat pe site-ul său dacia.ro o platformă de trade-in prin intermediul căreia poţi evalua o maşină mai veche pe care poţi primi o sumă de bani ce se pot folosi ulterior pentru avansul la un model Dacia nou.

Prima impresie pe care o ai când intri pe platformă este una plăcută, ni se spune printre altele că estimarea este gratuită şi este 100% online.

Din păcate, în acest moment lucrurile nu funcţionează chiar aşa, adică nu primeşti estimarea de preţ online. Am făcut şi eu o simulare pentru fostul meu Ford Focus din 2012 şi după ce am răspuns la toate întrebările de pe platformă am primit următorul răspuns:

Din ce am înţeles la momentul actual nu funcţionează încă estimarea 100% online şi eşti în continuare trimis la cel mai apropiat dealer pentru o evaluare amănunţită la faţa locului. Abia apoi primeşti estimarea de preţ.

Lucrurile probabil se vor ajusta pe parcurs, cert este că poţi încerca să îţi vinzi maşina veche către cei de la Dacia. Nu ştiu cât de avantajoasă este evaluarea, însă pentru a te încadra în programul de trade-in Dacia trebuie ca maşina să nu fie mai veche de 12 ani, să nu aibă mai mult de 200.000 km şi să nu fie modificată.

În paralel şi cei de la Renault au lansat un program identic cu cel gândit de Dacia.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.