gAuto

Renault a anunţat prin intermediul lui Olivier Murguet, director de vânzări Renault Group, că reglementările stricte privind limitele CO2 impuse de Uniunea Europeană din 2020 sunt foarte provocatoare şi că pentru maşini ieftine în genul Dacia Sandero, Logan sau Duster unde în general motoarele sunt mai poluante, se caută soluţii care să permită şi păstrarea preţurilor atractive.

Printre opţiunile grupului Renault avem motoare mai eficiente, unele chiar pe gaz, cât şi maşinile electrice. Compania a decis ca modelul Renault City K-ZE să fie lansat comercial în Europa din 2021 sub brandul Dacia. Varianta pentru bătrânul continent va suferi mici modificări pentru a fi în concordanţă cu legislaţia europeană, însă caracteristicile majore vor rămâne de principiu aceleaşi.

Astfel, viitoarea Dacia electrică (cu siguranţă nu se va numi Dacia City K-ZE) ar putea avea o autonomie de aproximativ 250 de kilometri, o viteză maximă de 105 km/h, o baterie de 26.8 kWh cu un ciclu de încărcare complet de 4 ore şi un preţ de plecare de aproximativ 15.000 euro fără bonus. Cu bonusurile oferite de diverse ţări, prima Dacie electrică ar putea ajunge să coste la lansare mai puţin de 10.000 euro.

Prin acest model Dacia şi-ar păstra renumele de producător de buget chiar şi în segmentul electric, acolo unde în acest moment nu avem opţiuni sub 20.000 euro.

Sursa: digi24.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.