gAuto

Pe 18 martie Dacia anunţa că închide temporar activitatea fabricii de la Mioveni până pe 5 aprilie. Reprezentanţii companiei au declarat că fabrica va rămâne închisă şi după această dată, însă au evitat să ofere o dată anume pentru reluarea activităţii. Totul depinde de cum vor evolua evenimentele legate de pandemia COVID-19 care practic a închis industria auto din Europa.

Pentru că această situaţie se poate prelungi mai mult decât ar trebui, Dacia pregăteşte un scenariu de reluare a producţiei cel mai probabil după Sărbătorile Pascale. În urma unor discuţii purtate cu oficiali Dacia, Ministrul Economiei, Virgil Popescu a declarat că “Ei mi-au spus că pregătesc un scenariu de reluare a producției, în așa fel încât să protejeze sănătatea oamenilor. Gândiți-vă că acolo sunt 16.000 de salariați, dar gândesc un flux de lucru, în așa fel încât să se respecte distanța de 1 – 1,5 metri între salariați, să aibă măști de protecție, biocide, geluri de dat pe mâini, astfel încât lucrul să se desfășoare în siguranță.”

În acest moment toţi angajaţii Dacia aflaţi în şomaj tehnic sunt plătiţi conform contractului colectiv de muncă cu 85% din salariu. Va fi destul de greu să se prelungească perioada de stat acasă în condiţiile în care costurile sunt uriaşe.

Între timp Kia Motors şi-a anunţat angajaţii din fabrica de la Zilina (Slovacia) că din 6 aprilie vor relua activitatea aşa cum a fost stabilit, desigur cu măsuri stricte de igienă. Deci se poate.

Sursa: profit.ro

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.