gAuto

În urmă cu doar câteva ore Ford anunţa că suspendă activitatea fabricii de la Craiova şi iată că imediat după alte două companii fac anunţuri similare: Dacia şi Pirelli.

Automobile Dacia a anunţat că închide temporar activitatea fabricii de la Mioveni cel puţin până pe 5 aprilie. Decizia afectează aproximativ 13.500 de angajaţi, cei care în această perioadă de inactivitate vor intra în şomaj tehnic şi vor fi plătiţi conform contractului colectiv de muncă cu 85% din salariu.

Oficialii Groupe Renault România au declarat că activitatea fabricii va fi reluată imediat “după încheierea crizei sanitare”.

Un anunţ similar a făcut şi producătorul de anvelope Pirelli. Acesta are o fabrică la Slatina unde lucrează aproximativ 4000 de angajaţi. Aceştia vor intra în şomaj tehnic până cel puţin pe 31 martie, perioadă în care vor fi plătiţi conform contractului colectiv de muncă cu 75% din salariu.

“…Pirelli Slatina anunţă că reluarea activităţii de producţie se va face cu un număr cât mai redus de angajaţi, tocmai pentru a putea garanta standarde cât mai ridicate de protecţie a propriilor angajaţi, asigurând în acelaşi timp şi furnizarea produselor solicitate. Compania Pirelli va monitoriza constant evoluţia situaţiei şi este pregatită să intervină cu măsuri suplimentare dacă va fi necesar.” au declarat oficialii companiei prin intermediul unui comunicat de presă.