gAuto

Deşi în ultima perioadă părea că a fost rezolvată criza semiconductorilor, se pare că lucrurile nu sunt încă pe făgaşul normal, astfel că Dacia va prelungi vacanţa de Paşte a angajaţilor de la Uzina Vehicule Dacia şi Uzina Mecanică şi Şasiuri cu încă două zile.

Angajaţii vor sta acasa astfel în perioada 13 – 18 aprilie, urmând ca în zilele ce nu sunt libere prin lege să fie plătiţi cu 85% din salariu. În toată această perioadă în cadrul Uzina Vehicule Dacia vor fi desfăşurate doar activități în domeniile mentenanță, piese de schimb, CKA (kituri de caroserie) și la proiecte și activități 5S, iar la Uzina Mecanică şi Şasiuri vor fi efectuate activități la proiecte, inventariere și mentenanță.

Din fericire aceasta este singura oprire forţată planificată pentru prima parte a acestui an, iar dacă lanţul de aprovizionare îşi va reveni la capacitate normală, poate această oprire va fi şi ultima din 2023. În primele două luni ale anului Dacia a produs 57.676 vehicule, cu 17.000 mai multe decât în aceeaşi perioadă din 2022.

Cât despre prima de Paşte, toţi angajaţii Dacia vor primi pe 11 aprilie o primă brută de 2304 lei, adică 1750 lei net.

Sursa: profit.ro