gAuto

Mai toţi giganţii auto încep să facă schimbări de organizare, aceştia încercând implementarea unei delimitări clare între viitor (motoare electrice, software etc.) şi trecut / prezent (motoare termice).

Renault îşi propune să se împartă în două entităţi. Compania principală a grupului se va ocupa de vehicule electrice şi tot ce implică această categorie, urmând ca o companie secundară ce va cuprinde şi Dacia să rămână axată pe activităţi din zona motoarele cu combustie.

Renault vizează pentru noua companie activitățile de inginerie (o parte din Technocentre, Renault Software Lab, centrul de testare de la Lardy și alte obiective din regiunea Île-de-France), industrie (Electricity, uzina de la Cléon) precum și funcțiile suport legate de aceste activități.

În ceea ce privește activitățile care cuprind dezvoltarea, producția și vânzarea de mașini cu motoare cu combustie, inclusiv cele hibride, Renault vorbește despre o a doua entitate, care ar cuprinde activitățile din afara Franței. Viitoarea entitate pentru motoare cu combustie ar urma să grupeze uzinele Motores (Spania), Sevilla (Spania), Cacia (Portugalia), Bursa (Turcia), Mioveni (România), Curitiba (Brazilia), CorMecanica (Chile), PFA (Argentina), precum și centrele de inginerie și R&D RTS (Spania), RTR (România și Turcia), RTA (Brazilia), la care se adaugă funcțiile suport legate de aceste activități.

Mai multe detalii despre strategia Renaulat vom afla în toamna acestui an. Se vehiculează că noile entităţi vor fi create în 2023.

Sursa: profit.ro

Categorii: gauto
Tag-uri: DaciaRenault

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.