Diverse

Nu am investit în criptomonede, nu cred în criptomonede, însă urmăresc fenomenul dintr-o poziţie de oarecare interes. Îmi place să văd agitaţia din jurul fenomenului, însă ce se întâmplă zilele acestea în piaţa cripto este oarecum dramatic.

În titlu am evidenţiat criptomoneda Terra (LUNA) pentru că aceasta a creat în ultimele oră o undă de şoc în această lume, însă realitate ne confirmă că întreaga piaţa este într-o cădere abruptă. Iată doar 3 exemple cu evoluţia la 6 luni:

Capul de afiş al săptămânii este totuşi Terra (LUNA). Aceasta a fost de curând în topul celor mai valoroase 10 criptomonede din piaţă, în perioada sa de vârf atingând un maxim de 120 dolari / unitate. Terra (LUNA) a reuşit “performanţa” de a pierde 99% din valoare în doar 24 de ore, în prezent aceasta tranzacţionându-se cu câţiva cenţi.

Fiind o criptomonedă importantă, foarte mulţi oameni au investit în ea, unii pierzându-şi peste noapte întreaga avere (creată pe un fond speculativ). Din păcate sunt multe astfel de cazuri, unii utilizatori pe Reddit afirmând chiar că vor ajunge în posibilitatea de a-şi pierde casa pentru că nu au cu ce să mai plătească ratele la bănci.

Nu sunt expert, însă în continuare mi se pare o piaţă mult prea volatilă pentru a avea încredere în ea. Există un miraj al câştigului de bani mulţi pe termen scurt, însă prea puţini reuşesc să facă acest lucru. Personal vă recomand prudenţă.

Via: independent.co.uk